nieuws

Hemel en hel treffen elkaar op 25 januari in de Grote Kerk

Speciaal voor de Cultuurnacht Breda 2013, waarin de ontmaskering hoogtij viert, produceert de Grote Kerk Breda het theaterspektakel 'De Rondgang'. In een samenwerkingsverband van verschillende culturele organisaties wordt het publiek onthaald op een Italiaans festijn met een staartje. De toeschouwer komt in aanraking met zon- en schaduwzijde van het Venetiaanse Carnaval, waar lust en schoonheid zich meten met verval en vergankelijkheid. Wie de lelijkheid aanbidt, lijkt het eeuwige leven te hebben. Om maar te zwijgen van de eeuwige roem van de zeven hoofdzonden en de als vrijheid verkochte losbandigheid. Dat de mens met een masker tot alles in staat is, bevestigt de duisternis van zijn motieven en de broosheid van zijn deugdelijkheid. Al blijven de askruisjes achterwege, we raden het publiek van harte aan zich te bezinnen: het eten van de boom van goed en kwaad heeft het paradijs nimmer dichterbij gebracht.

Met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven tekst van Kristien Hemmerechts, uitgesproken door redacteur Ad van de Kieboom van uitgeverij De Geus, met toegespitste dansen van De Stilte, diverse beeldende bijdragen van VJ Pieter van Hulten van Vibe Vision, individuele studenten van St. Joost, van Hans van Arken en Noortje van den Eijnde en het Huis voor Beeldcultuur en met muzikale ondersteuning van de Stichting Orgelconcerten en Kamerkoor Varietas onder leiding van Hubert Koniuszek wordt de toeschouwer deelgenoot gemaakt van de gevolgen van het menselijk tekort. Belichting en beeldregie zijn in handen van Pink Steenvoorden van Einstein Design. Concept en eindregie worden bewaakt en gevoerd door Jack Timmermans.

De voorstelling heeft naast de bovengenoemde uitvoerenden ook een stevige internationale bezetting: naast dansers en danseressen uit Italië, Polen, Rusland, Venezuela, Zwitserland, en Portugal wordt, dankzij een bijdrage van de Italiaanse ambassade, uit Italië het muzikale theatergezelschap Faber Teater ingevlogen. Zanger en acteur Juan Carlos Tajes uit Uruguay maakt de internationale delegatie compleet.

Met genoegen presenteren we Breda voor deze ene avond als het centrum van de wereld.

‘De Rondgang’ in de Grote Kerk  wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSB Fonds, het De Grez-Mahie Fonds, de gemeente Breda, stichting Bliksem, het BKKC,  en de opbrengst van onze crowdfundingsactie via www.voordekunst.nl.

Er zijn tussen 19.00 en 24.00 uur 8 voorstellingen, die in totaal door ruim 1900 toeschouwers kunnen worden bekeken.  
Een passe-partout voor de Cultuurnacht  Breda 2013 geeft toegang tot dit bijzondere samenwerkingsproject. Bestel nu!

Aan deze productie werken mee:

Concept & regieJack Timmermans
Dansers

Gleen Orlando Mardenborough, Donna Scholten, Tim Volleman, Ekaterina Shushakova, Elena Sgarbi, Mirella de Almeida Castagna, Alex Havadi-Nagy, Paolo Yao, Rosa Allessie, Wiktoria Czakon, Valeria D’Amico, Asja Lorenĉiĉ, Walter Spalluto (De Stilte).

ActeursJuan Carlos Tajes, Ad van den Kieboom, Naima Sommacal, Kaia Vercammen, Ymke Uijtdewilligen
MuzikantenFaber Teater
KoorKamerkoor Varietas o.l.v. Hubert Koniuszek
Orgel Gerard Maters, Stichting Orgelconcerten
VJPieter van Hulten, Vibe Vision
TekstKristien Hemmerechts, uitgeverij de Geus
Begeleiding studenten AKV ST. JoostHans van Arken en Noortje van den Eijnde
SoundscapeNoortje van den Eijnde
AnimatiesLynn Hoffman, Kimberley Tammenga, Berry de Jong
SculpturenLaura Schippers, Lisette van Doren
InstallatiesJoep Suijkerbuijk, Scott van Haastrecht
PerformanceSpip de Graaff, Milan van Wezel, Lars Reen, Vince Linders, Anouk van der Wegen, Imke Zeinstra
Kostuums en grimeRianne de Witte
VoorstellingsleidingPink Steenvoorden
LichtontwerpEinstein Design | Pink Steenvoorden & Marco van der Velden
Technische productieRik Dijkhoff, Huis voor Beeldcultuur
TechniekSjoerd Hendrix, Boy van Poortvliet, Remco van Hoften, Davy van Nunen, Roy Voorjans
LogistiekIrma Bouwman
RegistratieMarleen Hoftijzer
FondsenwervingJan Baanstra, Willem van der Vis
OpdrachtgeverWillem van der Vis, Grote Kerk Breda

Met dank aan: het Prins Bernhard Cultuurfonds - het VSB Fonds - het De Grez-Mahie Fonds - de gemeente Breda - stichting Bliksem - het BKKC - Hotel Sutor – IMECO Breda – First Impression – Relight Productions - Italiaans Instituut voor Cultuur - Sjef Hoppenbrouwers, Ron Scheltens, Anton Tadjab, Kees Willemsen en Andries Vink (Stichting Grote Kerk) - Jeffrey Berwald, Joey van Gils, Christian Hoff en Reinier Prins (AVANS opleiding integrale veiligheid) - Mirjam Dales en Lucinda (NHTV theater) - Coen Postma, Esri Wener, Floor Burgers, Kimmo Täht, Michella Soetens, Marnix van Schaijk, Relin Sips en Sanne Christiaansen - Lisette Dankert (Huis voor Beeldcultuur) en alle donateurs van de crowdfundingsactie.

 

 

 

 

07 apr 2017
14 mrt 2017
1 2 3 4 5 6 7 8 9