nieuws

Poppentheater MUZIPO en de Stilte gaan samenwerken

Vanaf theaterseizoen 2014-2015 gaan Poppentheater MUZIPO en de Stilte gezamenlijk intieme jeugdtheatervoorstellingen programmeren. ‘We willen hiermee kleinschalig jeugdtheater in de regio Breda verankeren.’

Beide theaters doen mee aan een landelijke regeling van het Fonds Podiumkunsten, bedoeld om een gevarieerd podiumkunstenaanbod in Nederland te bevorderen. 

De toekenning van deze subsidie is voor ons enorm belangrijk,’ vertelt Laurens van Vugt, coördinator van MUZIPO. ‘Grootschalige theaterproducties zijn in Breda wel te bezoeken, maar de kleine, intieme en artistieke voorstellingen nog niet genoeg. Deze samenwerking is een voortvloeisel van het Internationaal Stiltefestival en daar zijn we erg blij mee.’ 

Jan Baanstra als inspirator voor de samenwerking vanuit de Stilte vertelt: "Een interessante samenwerking tussen twee theater disciplines, welke ongetwijfeld zal leiden naar een gewenste publieksverbreding."

Ook buiten Breda
MUZIPO en de Stilte zijn momenteel in gesprek met een aantal regionale theaters om niet alleen in Breda maar ook daarbuiten voorstellingen aan te kunnen bieden. Het gaat om Cultureel Centrum de Boodschap in Rijen, De Schakel in Gilze, Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur en Cultureel Centrum De Schattelijn in Geertruidenberg.  

 

07 apr 2017
14 mrt 2017
1 2 3 4 5 6 7 8 9